Красиви 100 неща от Поли Паскова на Благовещение

"Красотата е навсякъде около нас, човек може да я намери и в музиката"


Пет от песните в диска са по музика и текст на Росица Узунова, а аранжиментите са направени от Пламен Велинов..Поли Паскова представи новия си албум “Красиви 100 неща”, който се издава и разпространява от музикална компания “Пайнер”, а видеоклиповете от песните, включени в албума може да гледате в програмата на телевизия Planeta Folk HD, както и в YouTube.

„Избрах това заглавие, защото трябва да има позитивизъм, а и в песните, които поднасям, има много красота, стил и енергиен потенциал. Красотата е навсякъде около нас, човек може да я намери и в музиката. Песента “Красиви сто неща” е много подходяща за всички празници, има красиви послания в текста и е редно да се пеят такива песни, за да ни зареждат, а не кахърни мелодии” – казва тя и добавя:“Клетката има памет и като й говорим красиви думи, като й пеем хубави песни, това й действа положително. Дори по време на хранене не трябва да се слушат злокобни новини, тъй като променяме клъстърите на водата и храната и тогава ни зареждат с отрицателна енергия. Един куплет дори – това не можеш да го докоснеш, но той може да те разтърси и промени, да се чувстваш различно. Затова смятам, че хората, които обичат стойностната музика, трябва да имат този албум“- разказва певицата в интервю за “Телеграф”.

За Росица Узунова, авторка на голяма част от песните в албума, Поли допълва:

„Това е авторката на „Изпращам ти ангели“, нейни са още „Сега съм тук“, „Недей забравя“, „Празнувай с мен“ и много други. В главата си тя има безброй звуци, мелодии и думи, които я преследват, докато не ги запише. „Цвете непогалено“ беше първата, която си избрах от нея. Новите заглавия са "Красиви сто неща" "Не ставай камък, сърце" "Оставих си сърцето", "Бели облаци", "Ти недей ме пита".В албума намират място и няколко автентични народни песни, аранжирани от Димитър Милев, Здравко Георгиев и Стоян Джамбазов от оркестър „Щуро маке“, както и от Артур Надосян.

„Имам и едно Малашевско хоро от Константин Беганов – „Леле, Кате“. Снимахме я между розови бодили и много добре се съчета с тоалета. Благодаря на режисьора Радослав Георгиев за прекрасните екранизации на моите нови песни“ – добавя тя.Съдържание на албума и текстове