20 години "Живот с песен"

Юбилеен спектакъл на Поли Паскова по случай 20 години на сцена

Дългоочакваното събитие ще се проведе на 13 Април от 19ч. в зала 1 на НДК.Повече от три часа ще продължи концерт-спектакълът на Поли Паскова, с който тя ще отбележи 20 години на сцената на 13 април в зала 1 на НДК.

Заради пандемията тя го отлага цели 2 години, но съвсем скоро ще бъде факт, а тя е категорична, че присъстващите ще излязат от него променени – изпълнени с положителен енергиен заряд и нови знания. „Обикновено такъв спектакъл се подготвя минимум 8 месеца, а ние сега го направихме за два, но все пак с екипа ми вече имаме опит – правили сме няколко пъти концерти в зала 1 на НДК, в Арена Армеец, така че мобилизираме максимално силите си да се получи един подобаващ спектакъл за пети пореден път“, казва Поли.

„Този концерт е много важен, тъй като в този стрес не бива да загубим българския дух и памет – нека хората знаят, че като слушат българския фолклор, няма да се разболеят, а ще се почувстват пречистени и още по-добре“, казва фолклорната звезда.

Тя ще се постарае да изпее възможно най-много от хитовете си. „Тъй като няма как да включа всичките, съм направила специални китки от по няколко песни в един ритъм“, издаде още певицата. Специален акцент в програмата й ще бъде песента „Ти живееш в нас“, която е първата песен, посветена на българските медици в Либия.

Почитателите й пишат в профилите й в социалните мрежи, че задължително трябва да включи песента, посветена на Света Варвара, както и заглавната на един от новите й албуми „Изпращам ти ангели“. Авторката им Росица Узунова ще пристигне за концерта специално от Лондон, където живее, а сред публиката ще бъдат посланици и други официални лица.

Поли Паскова е записала и своите духовни послания в рими към публиката си, а филмовият композитор Николай Кръстилов, който е бил и финалист на Евровизия, е създал специална музика за тях за още по-голямо въздействие върху публиката.

На сцената с нея ще излязат част от дуетните й партньори през годините, а именно Николай Славеев, Здравко Мандаджиев, с когото имат цял общ албум, Борис Дали, Марин Молов, Христо Косашки, Румен Малинов. Специално от Германия пристига голямата босненска звезда Зоран Zoka Янкович, за да изпълнят своя съвместен хит „Тамо где си ти“. Певецът е отложил няколко ангажимента, за да може да присъства на юбилея на Поли Паскова, която вече има издадени три албума в Република Сърбия с български песни и с тях се превърна в една от любимките на публиката в западната ни съседка.

Два фолклорни танцови ансамбли ще внесат допълнителен колорит в изпълненията на Поли Паскова. Със „София 6“ тя направи турне в Бразилия преди пандемията, а „Български ритми“ с хореограф Рангел Вангелов преди броени дни се върна от Дубай, където изнесе самостоятелен концерт на изложението Експо 2020. Голямата изненада е участието на балет Веда Джуниър, който ще съпроводи един цял блок от песни на певицата. Тя е една от първите, които още през 2003 г. създаде модерни аранжименти на народни песни, които бяха включени в популярните световни компилации „Буда бар“, а през годините е събрала такива версии за цял албум.

Заповядайте на този празник на българския дух, празник на Поли Паскова. Нека заедно с обичаната певица, под съпровода на оркестър "Шевица" и в ритъма на българската народна музика да се извият кръшни хора на 13ти Април в зала 1 на НДК.


Билети се продават на касите на НДК и онлайн на сайта bilet.bg, а цените са достъпни за всички почитатели на българското изкуство.